Членът на Управителния съвет на Европейската централна банка Пиер Вюнш заяви, че

...
Членът на Управителния съвет на Европейската централна банка Пиер Вюнш заяви, че
Коментари Харесай

Надежди за лихвите: ЕЦБ заговори за понижение през пролетта

Членът на Управителния съвет на Европейската централна банка Пиер Вюнш заяви, че централните банкери в последна сметка ще би трябвало да понижат разноските по заемите, преди да са изцяло сигурни, че инфлацията се връща към задачата от 2%.
„ Доближаваме се досега, в който може да стартираме да действаме поради обстоятелството, че инфлацията се е забавила и се движи в вярната посока “, съобщи гуверньорът на Белгийската централна банка, представен от Bloomberg.
Централните банкери клонят към концепцията за в началото понижение на лихвения % по депозитите от настоящия рекорден връх от 4% през юни, макар че дребна част от тях считат, че е допустимо разхлабването да стартира през април.
Членът на Управителния съвет Мартинс Казакс се причисли към мнението на Вюнш заявявайки, че в случай че стопанската система се движи почти по прогнозите на ЕЦБ, то „ тогава решението за начало на разхлабването ще може да бъде взето в границите на идващите няколко срещи “.
Финансовите пазари чакат, че първото понижение на лихвата с 0,25 процентни пункта ще бъде направено още през юни, показва Казакс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР